Кадър: БНТ Нямаме време за мотаене, нямаме време за смяна на

...
Кадър: БНТ Нямаме време за мотаене, нямаме време за смяна на
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Носенето на маски в училищата ще ограничи разпространението на COVID-19 сред децата

Кадър: БНТ 

Нямаме време за мотаене, нямаме време за промяна на посоката, имаме потребност от Национална детска болница. Най-добрият компромис бе доближат през днешния ден, а точно постройката да се събори и да се направи нов план. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Здравният министър посочи, че няма да се забавят периодите на градежа от 42 месеца или да се оскъпи.

" Децата са значими и нямаме време за губене. Ще се работи. 15-ти септември тази година е под знака на пандемия от ковид ", подсети той, написа Novini.bg.

" Ние сме взели всички защитни ограничения. България следва най-леките ограничения за плануване на образователната година. Не се тормозим да кажем, че носенето на маски в общите пространства, ще лимитират разпространяването на COVID-19 измежду децата. Всички страни в Европа вършат това и ние не сме изключение. Носенето на персонални защитни средства е единствения метод да понижим отсъствието на децата от учебно заведение ", разяснява проф. Ангелов.

" Притеснен съм от обстоятелството, че има родители, които се съмняват в претекстовете, с които сме взели тези решения, а те преследват чисто медицински цели ", сподели министър Ангелов във връзка митингите на родители, които желаят ограниченията на министерството да са целесъобразни, а не наложителни.

„ Извънредната обстановка постанова подобен вид ограничения. Те не са със зловредно деяние, а с цел да защищават “, акцентира министърът.

На въпрос какво се прави, в случай че дете демонстрира признаци на ковид, здравният министър съобщи: " Лекарят би трябвало да прегледа детето присъствено ".По думите му РЗИ ще реализира контрола. 

" Всички чакаме растеж на заболелите след присъствения старт на образователната година, само че системата е подготвена да ги посрещне. Лекарите и системата ще устоят ", безапелационен беше той.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР